flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шаргородський районний суд Вінницької області відвідали школярі Гибалівського ліцею Шаргородської територіальної громади

07 червня 2023, 15:07

07 червня 2023 року з Шаргородським районним судом Вінницької області знайомилися учні  5, 7-8 класів Гибалівського ліцею Шаргородської територіальної громади.

Спочатку учнів зустріли працівники Служби судової охорони та розповіли деталі своєї роботи, продемонстрували дітям як проводиться перевірка відвідувачів суду на наявність заборонених предметів при відвідуванні приміщення установи.

Далі учні завітали до кабінету голови суду Роздорожної Андреї Гаврилівни, яка ознайомила їх з роботою суду.

Голова суду розповіла, що державні символи  –  Державний Герб України, Державний прапор України є обов’язковими атрибутами суддівського кабінету та зали судових засідань, а також зауважила, що всі українські служителі Феміди здійснюють правосуддя в мантії і з нагрудним знаком єдиного зразка.

Відповідаючи на запитання учнів, суддя Роздорожна А.Г. розповіла про шлях до юридичної професії загалом та до кар’єри судді зокрема, про категорії справ, які розглядає суддя місцевого загального суду та середню кількість справ, які щоденно призначені до розгляду. Окрему увагу голова суду приділила питанню притягнення до адміністративної відповідальності за буллінг (цькування) – досить поширене правопорушення серед школярів. Учням наголосили, що спілкування повинно відбуватися з дотриманням поваги один до одного, а також до усіх учасників освітнього процесу.

Підсумовуючи зустріч, суддя Роздорожна А.Г. побажала дітям наснаги у здобутті знань, навичок та вмінь, які допоможуть їм стати успішними в обраній ними майбутній професії