flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для учнів 6 класів в Шаргородському районному суді

23 жовтня 2018, 17:00

 

23 жовтня 2018 року в Шаргородському районному суді відбувся День відкритих дверей для учнів 6-х класів Шаргородської ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему: «Знайомство з роботою суддів та інших юридичних професій. Правила поведінки в суді».

В даному заході взяли участь суддя-спікер Строгий І.Л., прес-секретар Сербіна М.В. та заступник керівника апарату суду Голованчук О.П. А також запрошені: прокурор Жмеринської місцевої прокуратури Лук’янчук Д.О., інспектор ювенальної превенції сектору превенції Шаргородського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області Войтюк А.Г. та начальник Шаргородського бюро правової допомоги Дубчак А.А.

Захід проведено в форматі діалогу, в ході якого дітям висвітлено основні завдання та функції суду. Також у доступній для учнів формі роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок надходження справ до суду та передачу їх для розгляду судді, роз’яснено правила поведінки у суді, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як звертатися до судді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді. Учні мали можливість особисто поставити запитання організаторам заходу та отримували на них вичерпні відповіді. Обговорення супроводжувалося інтерактивними презентаціями.

По закінченні заходу всім учням вручено імпровізовані сертифікати.