flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тимчасове припинення відправки поштової кореспонденції суду

04 січня 2021, 16:50

Шановні відвідувачі суду та учасники судових процесів !

Повідомляємо, що у зв’язку із  відсутністю необхідних номіналів поштових знаків, з 04  січня  2020 року в Шаргородському районному суді Вінницької області припинено відправку поштової кореспонденції (судові повістки, повідомлення, рішення суду, виконавчі листи, судові накази, тощо) типу відправлення "просте", "рекомендоване поштове відправлення" (рекомендований лист з повідомленням про вручення).

З метою своєчасного повідомлення про день та час судових засідань просимо використовувати сучасні альтернативні способи для отримання  повісток, повідомлень та іншої  інформації із суду,  в тому числі отримання процесуальних документів (копій судових рішень, виконавчих листів тощо), а саме:

Sms-повістка – це швидко та зручно

Відповідно до статті 135 КПК та статті 128 ЦПК повідомлення про розгляд справи та про дату, час і місце проведення судового засідання може здійснюватися судом з використанням засобів мобільного зв’язку шляхом відправки SMS-повідомлення.

Нагадуємо, SMS-повідомлення це – судові повістки про виклик до суду, які надсилаються судом учаснику судового процесу у вигляді SMS-повідомлення на його номер мобільного телефону.

Для отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу потрібно подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі вказуючи свій номер мобільного телефону;

Судова повістка в електронному вигляді буде надсилатися учаснику судового процесу, який подав відповідну заявку до суду, на його номер мобільного телефону, вказаний в такій заявці. SMS-повідомлення від суду надходять до абонентів мобільних операторів (Київстар, МТС, Life) під коротким альфанумеричним ім’ям SUDPOVISTKA (замість номера телефону відправника). Для абонентів CDMA операторів (PEOPLEnet та Интертелеком) SMS-повідомлення від суду надходять під коротким номером 4116. 

Пропонуємо користуватися даною послугою всім учасникам судового процесу (кримінального провадження), бо це: економія часу, зручність, доступність та оперативність.

Електронний суд

«Електронний суд» (ЕС) – це один із сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), доступ до якого здійснюється після реєстрації користувачем Офіційної електронної адреси (Електронного кабінету).

Можливості ЕС:

• створення, редагування, підписання, подання процесуальних документів в електронному вигляді;

• обмін процесуальними документами з судом, іншими учасниками процесу;

• відслідковування руху, стану розгляду документів в суді, руху справи;

• сплата судового збору та інших платежів;

• оформлення, надання, отримання доручень на представництво інтересів;

• доступ до судових документів по справі;

• ознайомлення з матеріалами справи;

• календар подій по судовій справі.

ЕС як дієвий інструмент доступу до правосуддя, вже працює і дає можливість дистанційно обмінюватись з судом та іншими учасниками процесу документами, слідкувати за станом розгляду справ та користуватись іншими можливостями

Надсилати  та отримувати процесуальні документи  через підсистему «Електронний суд» дуже просто і зручно.

Електронна пошта 

Електронна пошта вельми зручна у використанні і дешевша, ніж інші засоби передачі інформації (звичайна пошта, факс або телефон). Цей вид зв'язку дозволяє ефективно передавати інформацію в режимі реального часу, до того ж в найрізноманітнішому вигляді і у формі, що дозволяє відправникові й одержувачеві не витрачати додаткових зусиль і часу на передрук і комп'ютерний набір.

Основні переваги електронної пошти e-mail:

  • відносно низька вартість;
  • простота і зручність користування;
  • передача в режимі реального часу;
  • можливість передачі різноманітної інформації;
  • чіткість обліку і реєстрації.

За умови оплати підключення до Інтернету користування електронною поштою не вимагає додаткових витрат, що робить цю форму передачі інформації зараз найдешевшою. Сплачується лише підключення до мережі Інтернет, і не потрібно платити за кожне відправлене і отримане повідомлення.

Електронна пошта дозволяє відправляти й отримувати повідомлення різного виду: не тільки набрані текстові повідомлення, але і файли з баз даних, текстові файли, фотографії, таблиці. Є зручною як для відправника  так і для одержувача, оскільки йому не потрібно переоформляти і передруковувати її.  Звичайно, це не лише спрощує процедуру передачі, отримання і використання інформації, але й економить час.

Економія часу перш за все забезпечена тим, що інформацію може бути передано в режимі реального часу. Практично відразу, як інформація відправлена, вона вже отримана адресатом, що вигідно відрізняє її від зв'язку за допомогою звичайної, навіть найшвидшої, пошти.

Ознайомлення з датою призначення справи до розгляду

Ознайомитись з датою призначення справи до розгляду на веб-сайті Шаргородськогоо районного суду  Вінницької області в розділі "Громадянам": Списки судових  справ, призначених до розгляду за посиланням: https://hm.vn.court.gov.ua/sud0227/gromadyanam/csz/

Також, при зверненні до суду, прохання повідомляти про всі відомі засоби зв’язку - офіційні адреси, адреси електронної пошти, номера телефонів свої та інших учасників провадження.

Тож звертаємо увагу громадян на необхідність використання у майбутньому електронних сервісів та альтернативних форматів обміну процесуальними документами із судом, адже це стане запорукою безперебійного здійснення судочинства.

Про відновлення відправлення поштової кореспонденції судом буде повідомлено додатково.