flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення

15 січня 2018, 14:22

      10 січня 2018 року Шаргородським районним судом Вінницької області постановлено ухвалу, якою направлено до Апеляційного суду Вінницької області кримінальне провадження по обвинуваченню Дворніна (Дворніка) Олега Станіславовича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 ст. 190, ч. 1 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 КК України для вирішення питання про звернення з поданням до Верховного Суду про визначення підсудності цього кримінального провадження. 

        Підставою постановлення зазначеної ухвали, стало те, що відповідно до ч. 1 ст. 32 КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення.

        Із обвинувального акту вбачається, що дії, у вчиненні яких обвинувачується Дворнін (Дворнік) О.С. вчинені у м. Деражня Хмельницької області та м. Хмельницький. 

       Відповідно до ч. 2 ст. 32 та ч. 3 ст. 34 КПК України питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів, а також про направлення провадження з одного суду апеляційної інстанції до іншого вирішується лише за вмотивованою ухвалою колегії Верховного Суду.

         Проте, кримінальне провадження відносно Дворніна (Дворніка) О.С., всупереч ч. 2 ст. 32 та ч. 3 ст. 34 КПК України без ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ було направлено прокуратурою на розгляд Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області, тобто до суду в межах юрисдикції різних апеляційних судів. 

       У зв’язку із тим, що направлення цього кримінального провадження до суду відбулось з порушенням вимог закону, Шаргородський районний суд Вінницької області не може вважатись судом, встановленим законом в розумінні ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод 1950 року, що у свою чергу є безумовною підставою для скасування будь-якого ухваленого рішення у справі.

  

За повідомленням прес-служби суду